Badrumsrenovering

Idéer och tips för badrumsrenovering

En badrumsrenovering är en stor investering, och det är värt att tänka några extra varv kring hur man vill ha det innan man kontaktar en renoveringsfirma. Har man några grundkoncept klara, som vilken stil man vill ha och ungefär vad man vill ha plats med, brukar det sedan gå ganska lätt att planera resten. Har man kontakt med en bra entreprenör brukar det även där finnas mycket kompetens och erfarenhet av olika lösningar.

badrum

Stil

När det kommer till stil kan man ha väldigt olika uppfattningar och det behöver inte nödvändigtvis vara så att den som tycker mest ska bestämma. Hela familjen ska kunna trivas med det nya badrummet och därför är det viktigt att låta hela familjen komma till tals. Gör det till ett helgnöje att besöka byggvaruhus och affärer för badrumsdetaljer, titta och dröm er bort. Ofta ändrar man uppfattning under processens gång och brukar landa i något som känns bra för alla.

Det kan ofta vara klokt att välja en någorlunda klassisk och neutral stil för väggar, golv och inredning. Man kan alltid ge rummet karaktär genom draperier, växter och andra accessoarer. Men om hela familjen förälskat sig i en speciell mosaik så ska man såklart köra på den.

Vardag och lyx

Ett badrum är ett utrymme för både stressiga måndagsmorgnar, då hela familjen ska upp och iväg, och avslappnade helgeftermiddagar med avslappnande bad och skön musik. Satsa på en rejäl inredning som tål att slitas på, men glöm inte att ge badrummet den där extra lyxen som så väl behövs ibland. Belysning är viktig, försök att sätta in flera ljuskällor. Starkt neutralt lysrörsljus behövs, men lika viktigt är att kunna tona ner, kanske med en spotlight eller vägglampa med ett mjukare ljus.

Golvvärme är också någonting som definitivt ska övervägas vid en badrumsrenovering, när man ändå är igång och river upp väggar och golv. En kall februarimorgon finns det inget skönare än att stiga in på ett varmt golv och förbereda sig för en arbetsvecka. Vill man ha det extra lyxigt kan man satsa på ett badkar med massagefunktion eller ett duschmunstycke med flera olika inställningar.

Allt ska få plats

Förvaring är inte den roligaste detaljen när man planerar sin badrumsrenovering, men faktiskt en av de viktigaste. Titta på hur förvaringen fungerar nu, behövs det mer plats och hur kan det göras annorlunda? Det många missar när det gäller förvaring är att bygga på höjden. En hylla med lådor som går upp till taket kan vara en utmärkt lösning. Högst upp förvarar man sådant man inte använder så ofta, men som man ändå vill ha tillgängligt. Glöm inte att kontrollera vad det är för material i väggarna så att ni vet vad som går att sätta upp.

Låt oss skapa trivsel med ett nyrenoverat badrum!